Implicare in educarea copiilor din familii defavorizate

În cadrul proiectului "Centrul de zi pentru copii aflati in dificultate "Steaua Sperantei""

Cand:

Mar, 25 Sep 2018 - Vin, 21 Dec 2018

Unde:

Pantelimon, Ilfov

Domenii de activitate:

Copii Educație Familii Servicii sociale

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: 10
Înscriși: 0
Competențe necesare
Befriending, Buddying and Mentoring Limbi străine Predare, instruire și ghidare

Cod încorporat

Organizator: Fundatia Star of Hope Romania
2018-09-25 - 2018-12-21
Copii Educație Familii Servicii sociale
Preia cod
Ne adresam studentilor si masteranzilor la psihologie, pedagogie, stiintele educatiei, asistenta sociala, sociologie

Descriere Oportunitate

Ofeirim oportunitatea de a te implica in transformarea unor vieti, de a te dezvolta tu insuti, de a deprinde abilitati de comunicare, pedagogice, de consiliere, cunostinte in domeniul social si educational, dezvoltarea creativitatii, dezvoltarea abilitatii de a motiva si incuraja, dezvoltarea inteligentei emotionala. Oferim si oportunitatea de a-ti realiza practica sau studii de cercetare.


Centrul de zi pentru copii aflati in dificultate "Steaua Sperantei" are inscrisi 23 de copii cu varste intre 6 si 13 ani, respectiv in clasele 0-VII. Copii provin din familii defavorizate, cu risc de abandon scolar si situatii familiale dificile. In centru, copiii au parte de sprijin la teme, sprijin in intelegerea cerintelor scolare sau a materiei predate, activitati educationale nonformale, activitati extrascolare, activitati pentru dezvoltarea unor abilitati precum comunicarea, relationarea in grup, lucru in echipa, abilitati creative, dezvoltarea gandirii logice etc. In centru urmarim si dezvoltarea inteligentei emotionala si sociale a copiilor. Sunt organizate periodic ateliere creative sau lectii pentru dezvoltarea cunostintelor generale, ateliere IT etc. Copiii beneficiaza de o masa calda la pranz, de consiliere individuala sau de grup, de ajutor material etc. 


Mentionam ca cererile pentru inscriere in centru sunt in crestere, insa numarul mic de angajati face imposibila inscrierea lor in programul centrului de zi. 

Alte informații

Voluntarii pot propune ateliere creative, jocuri, activitati educationale potrivite pentru copii cu varste intre 6-13 ani
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Cautam voluntari care pot darui 2-4 ore pe zi in intervalul orar 9-16, in oricare din zilele saptamanii de luni pana vineri. Nu este nevoie de experienta, ci de disponibilitate, placere de a lucra cu copiii, dorinta de a contribui prin educatie la schimbarea unui destin. Inscriere la nr de tel: 0772295946, email: centrulpantelimon@gmail.com, facebook: https://www.facebook.com/starofhope.pantelimon :
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Marți, 25 Septembrie 2018

Localizare

Localitate: Pantelimon, Ilfov
Adresă: Str. Nicolae Balcescu, nr 1

Descriere organizator

 Fundaţia „Star of Hope” Romania este o organizaţie neguvernamentală cu sediul în Iaşi, înfiinţată în 1998 cu sprijinul Organizaţiei suedeze Star of Hope Internațional. De-a lungul celor 25 de ani de activitate a reușit sa sustina peste 10.000 de copii abandonați să aibă o viață mai bună dar și copii cu dizabilități aflați în familii cu risc de abandon. Organizația a înființat 12 Centre de Zi, cu peste 450 de  beneficiari lunar in judetele Iasi, Botosani, Suceava, Bacau, Vaslui, Tulcea si Ilfov (Pantelimon). 


Obiectivele organizatiei sunt:

  • Prevenirea abandonului familial;
  • Prevenirea eşecul/abandului şcolar;
  • Reabilitarea/recuperarea copiilor şi tineri cu dizabilităţi;
  • Integrarea în învăţământ a copiilor cu dizabilităţi;
  • Incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu dizabilităţi;
  • Împuternicirea părinţilor care au copii cu dizabilităţi;
  • Înfiinţarea şi susţinerea asociaţiilor de părinţi;
  • Lobby & Advocacy.

Contactează organizator